A Twitter nem tartotta be a techcégekre vonatkozó új szabályokat?


Rekha Palli az indiai Delhi Legfelsőbb Bíróságának bírája kötelezte a Twitter amerikai közösségi médiaóriást, hogy tartsa be az ország nemrégiben elfogadott technológiai szabályait, miután a cég állítólag elmulasztotta kijelölni a panaszfelelősét.


Rekha Palli az indiai Delhi Legfelsőbb Bíróságának bírája kötelezte a Twitter amerikai közösségi médiaóriást, hogy tartsa be az ország nemrégiben elfogadott technológiai szabályait, miután a cég állítólag elmulasztotta kijelölni a panaszfelelősét.

A bírósághoz benyújtott kereset szerint a Twitter nem tartotta be az új szabályokat, amikor Amit Acharya Twitter-felhasználó felfedezte, hogy „rágalmazó, hamis és valótlan” tweetek jelentek meg róla, de nem volt olyan kijelölt személy, akihez panaszát benyújthatta volna.

Az Indiában nemrég elfogadott közvetítői irányelvek és a digitális etikai kódexre vonatkozó szabályozás lehetőséget biztosít a Twitter-felhasználóknak, hogy panaszt tehessenek a rágalmazó tweetek és a közösségi média oldalon róluk közzétett hamis állítások ellen a panaszügyi felelősnél. Palli bíró három hetet adott a Twitternek, hogy kijelöljön egy panaszügyi felelőst.

Fogyasztóvédelmi Jog Online

A Twitter azzal érvelt, hogy május végén kijelölt egy panaszügyi felelőst, ezzel eleget téve az új szabályozásnak.

Helyi hírek szerint a tárgyalás során Palli bíró tisztában volt azzal, hogy az indiai bíróságok milyen megközelítést alkalmaznak az új technológiai szabályok érvényesítésére. Azt mondta, hogy „ha a szabályok érvényben vannak, azokat mindaddig be kell tartani, amíg meg nem változtatják őket. Nagyon egyszerű, ha vannak szabályok, nincs más választás, be kell tartani őket -fogalmazott a bíró.”

Az ország új technológiai szabályait februárban vezették be és május 25-én léptek hatályba. A szabályozás tiltja, hogy a digitális tartalomszolgáltatók törvénytelen anyagokat tároljanak, etikai kódexet írtak elő számukra és a megjelenő tartalmat is kötelesek moderálni.

Akkor az indiai kormány kijelentette, hogy „a kormány támogatja a közösségi média társaságok működését, üzleti tevékenységük folytatását és nyereségre törekvést Indiában, ugyanakkor érvényt kell szerezniük India alkotmányának és törvényeinek.”

(jurist.org)
Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Minden olasz munkavállalónak védettnek kell lennie

Az olasz kormány csütörtökön fogadta el a világ legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseit, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni védettség igazolását, a negatív tesztet vagy a fertőzésből való gyógyulást.