Bejegyzések fogyasztóvédelmi bírság címkével

2023. november 10. Napi

Többszörösére emelkedik a fogyasztóvédelmi bírságok összege

December 4-én szavaznak a képviselők arról a törvénymódosításról, amely többszörösére emeli a kiszabható fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti bírságot. A minimális bírságösszeg a jelenlegi 15 ezerről százezer forintra, míg a maximálisé ötmilliárdra nő. A kormány indoklása szerint a magasabb bírságösszegek hangsúlyosabb hatósági fellépést tesznek lehetővé a kötelező akció és az árfigyelő rendszer betartásának ellenőrzésekor – írja az index.hu. Lapszemlénket olvashatják.

2023. április 6. Napi

Meg kell fizetnie a fogyasztóvédelmi bírságot a Ryanairnek

A Fővárosi Törvényszéket követően a Fővárosi Ítélőtábla is elutasította a Ryanair azonnali jogvédelem iránti kérelmét, így a fogyasztók megtévesztése miatt kiszabott 300 millió forintos bírságot a légitársaságnak meg kell fizetnie – közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) csütörtökön.

2022. április 19. Napi

Megbírságolta az MNB a Patika egészségpénztárt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 8,35 millió forint felügyeleti és 800 ezer forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Patika Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztárra.

2021. július 16. Napi

Új eszközök a fogyasztóvédelem kezében

A piacfelügyeleti törvény péntektől alkalmazható módosításainak köszönhetően még eredményesebb lehet a fogyasztóvédelem: honlapblokkolás és szélesebb körben kötelező használati útmutató is védi a vásárlókat.