Életmód


Ideje moziba menni! – I.
2021. május 21.

Ideje moziba menni! – I.

A beoltottak számának növekedésével, a koronavírus-járvány visszaszorulásával nyit az ország, és sorra nyitnak a mozik is. A filmkínálat pedig a bőségesebbnél is bőségesebb.

Karanténszókincs 2.
2021. május 14. Koronavírus

Karanténszókincs 2.

Új. vagy új értelmet nyert szavakkal, kifejezésekkel gazdagodott a magyar nyelv a koronavírus-járvány kitörése óta. Az oltóanyag megjelenése újabb élethelyzet elé állított minket, mely újabb, eddig soha vagy ritkán használt szavakban is testet ölt.

Phil Collins: Mindhalálig
2021. május 7. Koronavírus

Phil Collins: Mindhalálig

2021 őszén ezúttal együttesével, a Genesisszel indul újra turnézni a hetvenéves zenész, aki megrázóan őszinte könyvében vall arról, milyen titkokat rejt sikerpályája, és mit szúrt el életében.

Land Rover Defender 110 D240 – Egy igazi ikonikus modell…
2021. április 30.

Land Rover Defender 110 D240 – Egy igazi ikonikus modell…

…Amit senkinek sem kell bemutatni, és még azt sem mondhatjuk, hogy aki nem ismeri, az a világtól elzártan él, teljesen globalizációmentesen, mert a Defender onnan jön, ahol nincs semmi és oda tart, ahol még kevesebb van. A Defender név 1990 óta létezik, előtte csak számokkal jelölték a szériákat és a típusokat. A 90-es és 110-es számok a tengelytávra utalnak és talán az elnyűhetetlen stílusa mellett ez az egyetlen, ami maradt belőle. Az újkori Defendert hosszú tengelytávval és 240 lóerős, négyhengeres dízelmotorral tettük ki a nyúzópróbáknak.

Vakcinakiváltság
2021. április 20. Koronavírus

Vakcinakiváltság

Jogi, etikai, egészségügyi és gyakorlati kérdéseket egyaránt felvet a beoltottak számára kiadott vakcinaigazolvány használata.

A karantévézés egy éve
2021. április 6. Koronavírus

A karantévézés egy éve

Alaposan megváltoztak televiziónézési szokásaink a koronavírus-járvány és bezártságunk idején, ami nem meglepetés, inkább az az érdekesség, hogy miként.

Hyundai Tucson 1,6 T-GDi HEV Executive – A nagy dobás
2021. március 31.

Hyundai Tucson 1,6 T-GDi HEV Executive – A nagy dobás

Azt kell mondjuk, a megújult Hyundai Tucson nem az előző generáció megfiatalítása, hanem egy igazi új modell, amely csak a nevét örökölte. Formavilága és műszaki felhozatala forradalmi jelentőséggel bír a Hyundai számára.

Klimttel nyit Ausztria
2021. március 26. Koronavírus

Klimttel nyit Ausztria

Újra Gustav Klimtre, a szecesszió nagymesterére irányul a világ figyelme: száz év után tér vissza Ausztriába egyik utolsó festménye, mely előtt Bécs két egymást követő tárlattal is tiszteleg.