Cégvilág

Négy kérdés a tanulmányi szerződésről

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. augusztus 13.
Rovat:

A tanulmányi szerződésben a munkáltató vállalja, hogy a munkavállalónak tanulmányai folytatásához támogatást nyújt (pl. fizeti a képzési költségeket), a munkavállaló pedig kötelezi magát, hogy a tanulmányokat folytatja, illetőleg a képzettség megszerzése után meghatározott időn keresztül a munkaviszonyát felmondással nem szünteti meg. Az új munka törvénykönyve (Mt.) több fontos változást hozott a tanulmányi szerződés szabályaiban, az alábbiakban ezekből emelünk ki néhányat. Az új szabályokat akkor kell alkalmazni, ha a szerződést 2012. július 1-je után kötötték a felek.

Munkavégzés otthonról

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. augusztus 12.
Rovat:

A kánikula idején a vekker reggeli csörgésekor gyakran gondolunk arra, de jó lenne, ha nem kellene kitenni a lábunkat otthonról. A munkába járás idejét átaludhatnánk még, lenne valaki a gyerekek mellett, és kényelmesen tudnánk dolgozni a nappali sarkából is. A rugalmasabb, a nyári szünidőben a munkahelyi és családi kötelezettségeket jobban összehangoló otthoni munkavégzést a munkáltatónak is érdeke lehet engedélyezni. Tekintsük át, mivel jár, ha a munkavállaló átmenetileg otthonról dolgozik!

Kisokos az egyszerűsített foglalkoztatásról

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. augusztus 12.
Rovat:

Az egyszerűsített foglalkoztatás célja, hogy a rövid időtartamú, akár csak pár napos munkaviszonyt egyszerűbb adminisztrációs és közteher-fizetési kötelezettségek, valamint rugalmasabb munkajogi szabályok mellett lehessen teljesíteni. Ez a foglalkoztatási forma már három éve létezik, az alábbiakban a legfontosabb jellemzőket és a gyakorlatban legtöbbször felmerülő kérdéseket tekintjük át.

Hogyan szivárognak a céges titkok?

Szerző: dr. Csengery Levente és dr. Ruppl Klaudia
Dátum: 2013. augusztus 7.
Rovat:

A bizalmas információk, üzleti titkok ma már akár egyetlen kattintással is továbbíthatók, ami jelentősen megnöveli annak az esélyét, hogy ezek az adatok kikerüljenek az ellenőrzési körünkből és illetéktelen kezekbe jussanak. Mivel a külső hacker támadások mellett az adatszivárgás leggyakoribb kiváltó oka a munkavállalók tudatos, vagy gondatlan magatartása, a munkáltatói prevenció ezen a területen is kiemelt szerephez jut.

A munkáltatói jogkör gyakorlója – példákon keresztül

Szerző: dr. Kovács Szabolcs
Dátum: 2013. augusztus 1.
Rovat:

A régi Mt. húsz éves bírói gyakorlatának az új szabályozási környezetben történő továbbélését bemutató cikksorozat mostani részében a régi törvény és az új Mt. munkáltatói jogkör gyakorlójára vonatkozó szabályait vesszük górcső alá.

Megfigyelés a munkahelyen II. rész

Szerző: dr. Bodnár Lilla
Dátum: 2013. július 29.
Rovat:

Mire terjedjen ki a munkavállalók tájékoztatása? Mit kell bejelenteni a  hatóságnak? Milyen lépéseket tehet a Hatóság? Menniyre érinti a munkhelyi megfigyelés a munkavállaló személyhez fűződő jogait? A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlásban részletezi azokat a garanciális szabályokat, amelyeket a munkáltatónak tiszteletben kell tartania az elektronikus megfigyelőrendszer telepítésekor. Kétrészes cikkünkben górcső alá vesszük a szabályokat.

Megfigyelés a munkahelyen I. rész

Szerző: dr. Bodnár Lilla
Dátum: 2013. július 29.
Rovat:

Milyen garanciális követelményeket kell a munkáltatónak tiszteletben tartania a munkahelyi megfigyelés során?Menniyre érinti a munkhelyi megfigyelés a munkavállaló személyhez fűződő jogait? A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlásban részletezi azokat a garanciális szabályokat, amelyeket a munkáltatónak tiszteletben kell tartania az elektronikus megfigyelőrendszer telepítésekor. Kétrészes cikkünkben górcső alá vesszük a szabályokat.

Hőség: mit kell tennie a munkaadónak?

Szerző: Munkajog.hu
Dátum: 2013. július 26.
Rovat:

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal közzétette, miként kell a munkáltatóknak védeniük alkalmazottaikat kánikulában. A légkondicionált irodákra is vonatkoznak előírások.

Könnyebbé tehető a munkahelyi beilleszkedés

Szerző: Junkert Andrea
Dátum: 2013. július 22.
Rovat:

Mire kell odafigyelnie egy munkavállalónak az első időszakban? Hogyan viselkedjen, mit tegyen, hogy minél könnyebben menjen a beilleszkedés? Az RSM DTM blogbejegyzéséből kiderül, milyen megoldásokkal könnyítik meg a cégek az új munkavállalók beilleszkedését.

A munkaerő-kölcsönzés az Mt. alapján IV. rész

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. július 17.
Rovat:

Cikksorozatunk célja, hogy részletes kritikai elemzéssel rávilágítson a munkaerő-kölcsönzés szabályozásának problematikus elemeire, és bemutassa, hogy milyen változásokra kell felkészülni mindazoknak, akik kölcsönzött munkaerőt foglalkoztatnak. Az utolsó részben a jogviszony megszünetetéséről szólunk.