Cégvilág

2014. április 17.

Kevesen tartanak ebédszünetet

A magyar munkavállalók csaknem fele egyáltalán nem tart ebédszünetet és csak 15 százalékuk eszik naponta ötször. A dolgozók 73 százaléka kávézik rendszeresen, nem ritka, hogy akár napi négy alkalommal is – derül ki egy friss felmérés eredményéből.

2014. április 17.

Jogeset: felmondás tisztességtelen magatartásért

Egy szakszervezeti vezetőt tisztességtelen magatartásért és a bejelentési kötelezettség elmulasztásáért bocsátotta el munkaadója.  A rendkívüli felmondásban foglalt azon indok jogszerű, miszerint a szakszervezet elnöke a jogait nem a jóhiszeműség és a tisztesség követelményeinek megfelelően, a munkáltatóval kölcsönösen együttműködve, a rendeltetésének megfelelően gyakorolta.

2014. április 17.

Dolgozz otthonról napot szervez a Telenor és a Microsoft

Május 10-én ismét országosan meghirdeti a dolgozz otthonról napot a Microsoft és a Telenor. Az első, rugalmas munkavégzést hirdető kezdeményezéshez 2012-ben több mint 110 cég és közel háromezer munkavállaló csatlakozott, és a két szervező idén is erre buzdítja a magyarországi szervezeteket, cégeket, munkavállalókat – közölte a Telenor.

2014. április 17.

A munkahelyi konfliktusok alternatív kezelése

A magyar évszázadok óta pereskedő nemzet hírében áll. A bíróságok napjainkban is nagyon leterheltek, ennek következtében a perek elhúzódnak. Az utóbbi években valamelyest sikerült a bírósági statisztikákon javítani, egy munkaügyi per megindítása esetén azonban még ma is gyakran egy-két évig tartó eljárásra kell számítani. Egyre többeket foglalkoztat a kérdés, hogy a bírósági útvonal kiváltható-e, van-e alternatívája? Vajon nálunk miért nem működnek az angolszász országokban jól bevált megoldások? Tényleg szeret pereskedni a magyar?

2014. április 17.

Nem fizet vagyonával az ügyvezető

Nem annyira nagyok az új Ptk. jelentette változások a vezető tisztségviselők felelőssége kapcsán, mint az egyes híradásokban megjelent – hangoztatták a PwC szakértői, ügyvédei egy budapesti sajtóbeszélgetésen. Továbbra sem felel az ügyvezető a vagyonával a kifizetetlen számlákért, s más aggodalmak sem igazán megalapozottak.

2014. április 17.

Kell-e állást ajánlani a kirúgott közalkalmazottnak?

Az üres álláshellyel rendelkező munkáltató köteles-e az üres álláshelyére átvenni a másik munkáltató éppen felmentés előtt álló közalkalmazottját, vagy mondhatja, hogy azt a személyt nem kívánja átvenni?

2014. április 10.

Jogeset: a rendkívüli munkavégzés tilalma

Jogesetünkben a felperes által T. Áruház területén üzemeltetett ékszerboltban az alperes megyei felügyelősége 2000. március 15-én munkaügyi ellenőrzést tartott, amelynek során megállapította, hogy a felperes a munkaszüneti napon három munkavállalót jogellenesen foglalkoztatott, és további munkavállalók esetében pedig nem megfelelően fizette ki a túlmunkáért járó bért és bérpótlékot. A felügyelőség a felperest a szabálytalanságok miatt munkaügyi bírsággal sújtotta. A felperes a munkaszüneti napon való foglalkoztatás miatti bírság kiszabásával nem értett egyet, fellebbezését azonban az alperes elutasította és az elsőfokú határozatot helybenhagyta.

2014. április 9.

Az átszervezés okozza a legtöbb stresszt

A munkahelyi stressz leggyakoribb oka a munkahelyi átszervezés, illetve a munkahely megőrzésével kapcsolatos bizonytalanság – derült ki egy friss európai statisztika felmérésből, amelyet ahhoz kapcsolódóan végeztek el, hogy az Európai Bizottság a minap a tervek szerint két éven át tartó átfogó kampányt indított a munkahelyi stressz okozta problémák jobb kezelésére.

2014. április 4.

E-mailben sem zaklathat a német főnök

A német munkaügyi minisztérium (Bundesmisiterium für Arbeit und Soziales) még tavaly ősszel adott ki egy direktívát, mely szerint a minisztériumi vezetők munkaidő után nem zaklathatják a dolgozókat sem telefonon, sem e-mailben.